Forma Messut / Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

********************************************************************************************************

Lue lisää messuista: www.formasyksy.fi

********************************************************************************************************

********************************************************************************************************

Tutustu Forman historiaan

Keräämme otteita Forman historiasta Forman facebook-sivuille, mutta näet ne myös täältä Forman nettisivuilta.

ENSIMMÄINEN LAHJAN PÄIVÄ
Ensimmäistä Lahjan Päivää vietettiin 7.8.1998. Kampanjaan osallistui 70 formalaista liikettä eri puolilla Suomea.
Helsingissä Mikonkadulla järjestettiin yleisötapahtuma, jossa huutokaupattiin liikkeiden lahjoittamia tuotteita 10.000 markan arvosta. Tuotto lahjoitettiin Aseman Lapset ry:lle

Lenita Airisto, Stefan Lindfors, Kaija Aarikka, Leila Vuorinen ja Harri Luomala osallistuivat Lahjan Päivän paneeliin, jossa pohdittiin lahjan antamisen ja saamisen merkitystä.

Katso kuvia ja lue lisää aiheesta.

Tarkkaavaisena Forman somistuskurssilla toukokuussa 1994
Toukokuussa 1994 kokoontui innokas joukko kauppiaita Timo Venholan vetämälle somistuskurssille Forman toimistoon. Tekstauksen opettelu oli tarkkaa puuhaa.

Lue lisää..

Forma Kevät '94
Keväällä 1994 kokeiltiin kaksipäiväistä messutapahtumaa 27.-28.2. Messukyselyn tulokset osoittivat, että kaksipäiväisellä messutapahtumalla ei saavutettu merkittäviä kustannussäästöjä ja messut tuntuivat liian lyhytkestoisilta. Päätettiin palata kolmipäiväiseen tapahtumaan.

Myy henkesi edestä
20.10.1993 kokoonnuttiin kauppiasiltaan Ansa Puntalon "lahjataloon" Vammalaan.
Illan teemana oli "Myy henkesi edestä"

Lue lisää..

1993 syksyllä viriteltiin yhteistyötä Viroon
Lue lisää..

Lama-ajan messut 1993
90-luvun alkuvuosina keskusteltiin ensin tuleeko lama vai ei ja sitten yritettiin löytää eväät lamasta nousuun. Lahja- ja kodinsisustusalalle perustettiin kaksi uutta tapahtumaa Decora ja Pysyvät Ostopäivät.

Forma Kevät '93 oli kaikilla mittareilla mitattuna pieni, mutta valoi uskoa alan tulevaisuuteen. Forma Messut lähtivät jälleen kasvuun.

Syksy '93 tapahtumasta tehty kävijäkysely osoitti, että messut koettiin tärkeiksi. Lue lisää..

Forman 25. Messut syksyllä 1991
Syksyllä 1991 ala uskoi vahvasti tulevaisuuteen ja Forma Messut järjestettiin ensimmäisen kerran Helsingin Messukeskuksessa. Ensi kertaa mukana oli myös ulkomaalaisia näytteilleasettajia.
Juhlamessujen avajaispuheen piti maaherra Eva-Riitta Siitonen.

Lisää juhlamessuista, mukana myös osastokuvia!

Forman toimisto muutti Mechelininkadulle 1990
1990 Forma toimisto muutti Puustellinpolulta Mechelininkadulle tyylikkäästi sisustettuun toimitilaan.

Lue lisää..

Forman 10-vuotisjuhlapäivä 22. huhtikuuta 1989
Forman 10-vuotisjuhlaa vietettiin arvovieraiden läsnäollessa Inter-Continentalissa 22.4.1989. Messupaikka oli vaihtunut Vientitalosta Finlandiatalon kautta Wanhaan Satamaan.

Lue lisää juhlapäivästä.

Yhteistyö on voimaa
Tammikuun 1987 Forma Uutisten numerossa silloinen päätoimittaja Jyrki Valtanen peräänkuulutti yhteistyön voimaa.

Lue lisää..

Perustettu kesäkuussa 1979
Forma perustettiin keväällä 1979. Pienet liikkeet kokivat todelliseksi ongelmaksi tavaranhankinnan. Niinpä yhdistyksen ensimmäinen tehtävä oli panna pystyyn pika pikaa myyntinäyttely. Ensimmäiset Forma Messut järjestettiin jo syksyllä -79.

Lue lisää..

********************************************************************************************************

Forma Messut on tärkein lahjatavara- ja kodinsisustusalan kohtaamispaikka, lue miksi!


”Forma Messut ovat kauppiaalle oleellisen tärkeä tapahtuma: kerralla saa laajan näkymän tarjonnasta, kun paljon tavarantoimittajia on kokoontunut saman katon alle. Vaatisi paljon aikaan ja energiaa käydä jokaisen tukkurin luona erikseen ihmettelemässä valikoimia, tai ottaa vastaan edustajia jatkuvasti. Mieluummin käytän keskittyneesti kaksi tai kolme päivää kerrallaan kahdesti vuodessa malliston suunnitteluun ja ostojen tekemiseen. Olisin pulassa ilman Forma Messuja!”
Johanna Jaakkola, Lahjatavaraliike Pihapihlaja

"Käyn säännöllisesti jokaisilla Forma Messuilla. Minusta on tärkeää päästä tapaamaan alan yrittäjiä – sekä tukkureita että kauppiaita – ja saada keskustella heidän kanssaan kaikesta mahdollisesta. Henkilökohtaiset kontaktit ovat antoisimpia! Messut ovat myös ainutlaatuinen mahdollisuus seurata missä alalla mennään ja nähdä mitä on tarjolla. Hyödynnän aina myös oheispalvelut: trendiosaston käyn tarkkaan läpi sekä käyn kuuntelemassa tietoiskut, luennot, kaikkea mitä on tarjolla. Katselen osastoja myös esillepanon ja somistamisen näkökannalta ja saan sieltä aina monia ideoita oman liikkeeni ikkunoiden ja sisäsomistuksen tekoon."
Kiira Öhblom, Kokkipuoti

"Olen Forma Messuilla aina paikalla jokaisena messupäivänä. Ensiksi tutustun sesongin yleisilmeeseen ja koitan saada selkeän käsityksen eritavaran toimittajien tarjoamista kokonaisuuksia, sesongin väreistä ja trendeistä. Vasta tämän jälkeen teen omat ostopäätökseni ja tilaukset tavarantoimittajilta. Tämä on messujen suurin etu verrattuna eri tavarantoimittajien myyntinäyttelyihin ja edustajien käynteihin. Pääsen tehokkaasti vertaamaan ja näkemään suuren valikoiman ja aina olen löytänyt myös uusia tavarantoimittajia, joiden olemassa olosta en ilman messuja olisi ollut ollenkaan tietoinen. Messuilla tapaan myös suuren joukon kauppiasystäviäni ja muita alalla vaikuttavia henkilöitä ja nämä yhteiset tapaamiset ovat messujen suola."
Tia Vakkuri, Tian Veranta

********************************************************************************************************